Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ

πηγή:menshealth.gr

Πόσες φορές έχεις μείνει ξάγρυπνος μετά από μία δύσκολη μέρα; Τσέκαρε έξι απλούς τρόπους για να διώξεις την υπερένταση.

Τσούγκρισέ το 
Ενας καλός τρόπος για να χαλαρώσεις είναι το κρασί. Αντί να πίνεις το ημερήσιο ποτηράκι κόκκινου κρασιού με το φαγητό, πιες το πριν από τον ύπνο για να χαλαρώσεις. Προσοχή στην περιεκτικότητα αλκοόλ. Κάποιοι χρειάζονται χαμηλή περιεκτικότητα για να ηρεμήσουν, ενώ άλλοι πιο υψηλή. Κάνε την επιλογή σου.

Κάν' το όπως η γιαγιά 
Πολλοί βρίσκουν χρήσιμο να πίνουν ένα ζεστό ρόφημα πριν πέσουν στο κρεβάτι. Μην πιεις τσάι γιατί περιέχει τεΐνη, ένα διεγερτικό που είναι παρόμοιο με την καφεΐνη. Προτίμησε το χαμομήλι ή τη βαλεριάνα, που είναι απαλά στον ουρανίσκο σου και απομακρύνουν την πίεση και το στρες. Δοκίμασε ποια σου κάνουν καλύτερα.

Γύρνα σελίδα 
Μπορεί να έχεις να ανοίξεις βιβλίο από τη σχολή σου ή, ακόμα χειρότερα, από το λύκειο, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ηρεμήσεις. Μη διαβάσεις κάτι που δεν σε ενδιαφέρει ή κάτι τρομακτικό. Πάρε έναν μεγάλο Ρώσο κλασικό. Μία σελίδα και θα είσαι έτοιμος πριν μπορέσεις να πεις Αδελφοί Καραμαζόφ.  

Πάτα play
Εκτός από τα άγρια θηρία μπορεί να χαλαρώσει και σένα μετά από μία δύσκολη μέρα. Βάλε κάτι αργό και χαλαρωτικό - π.χ. ένα καλό σάουντρακ. Μην ψάχνεις στη συλλογή σου από σπάνια βινύλια χέβι μέταλ. Δεν θα σου χρησιμεύσουν και θα σε μηνύσουν και οι γείτονες. Να κοιμηθείς θες, όχι να κάνεις headbanging.

Μερικοί το προτιμούν καυτό
Τα καυτά μπάνια είναι από τα πιο παρεξηγημένα πράγματα στον κόσμο. Θεωρείται γενικά ότι τα κάνουν παππούδες, Ελβετοί κι άλλα διασπαστικά στοιχεία της κοινωνίας. Μην ψαρώνεις: είναι μία από τις μεγάλες ανακαλύψεις του πολιτισμού μας. Ρίξε έλαια ή άλατα για το μπάνιο, φέρε την προαναφερθείσα μουσική και το κρασί σου στο μπάνιο και μούλιασε στα ζεστά.

Ασε τη να σε πατήσει
Βάλε την κοπέλα ή τη γυναίκα σου να σου κάνει ένα χαλαρωτικό μασάζ. Δεν χρειάζεται να σου κάνει τρεις ώρες σιάτσου. Ενα απλό μασάζ εκεί που πονάς (πόδια, αυχένας, πλάτη) φτάνει. Απαραίτητη προϋπόθεση να ξέρει να κάνει μασάζ. Μπορείς να ανταποδώσεις τη χάρη.

Εχεις αγώνα
Αυτό είναι στην κρίση σου. Μπορείς να πας για δυο τρία χιλιομετράκια τρέξιμο πριν από την ώρα του ύπνου. Μερικούς ανθρώπους τους κρατάει ξύπνιους, ενώ άλλους τους κοιμίζει. Δες πώς δουλεύει το δικό σου σύστημα κι ενέργησε αναλόγως.

Γίνε μηχανή
Ο βασιλιάς της χαλάρωσης. Χρησιμοποίησε ένα (ή όλα) από τα προηγούμενα ως εισαγωγή για ένα καλό ματς στο κρεβάτι με το έτερον ήμισυ. Δεν χρειάζεται να πιάσεις το απόλυτο ρεκόρ σου σε διάρκεια ή όγκο υγρών. Ασε τους μαραθωνίους για μια μέρα που σε παίρνει. Βγάλε, όμως, τις ορμόνες σου βόλτα και μετά θα κοιμηθείς καλύτερα (και θα έχεις ωφελήσει και το σώμα σου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: