Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Σκέψη (31) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ




photo:flickr
...ο όρος, η λέξη ελευθερία κρύβει πολλά, είναι εννιά γράμματα με νόημα πολλαπλό, αιώνων, βάθος ψυχής...
Για τον καθένα προσωπικά η ελευθερία έχει ξεχωριστό νόημα και την βιώνει στο πετσί του κατά τη διάρκεια της ζωής του ή μάλλον καλείται και χρειάζεται να έρθει σε επαφή με αυτήν την έννοια και ελεύθερα να επιλέξει αν θέλει να είναι ελεύθερος ή το αντίθετο. Το να επιλέξει να μην είναι ελεύθερος/η σημαίνει πως δεν είναι ακόμα έτοιμος και κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, να νιώσει και να κατανοήσει την έννοια της ελευθερίας στο πετσί του.
Άρα ποτέ ο άνθρωπος δεν σταματά να έρχεται σε σύγκρουση με την ελευθερία, να την επιλέγει και να την υποστηρίζει μαχόμενος για αυτήν, είτε σε αιματηρές μάχες σε πολέμους στο παρελθόν είτε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ενός σύγχρονου τρόπου σκλαβιάς.
Ότι ανέφερα παραπάνω είναι σε μαζικό επίπεδο, αν εστιάσω στην προσωπική μου ελευθερία σημαίνει να είμαι αγνός, καθαρός και ταυτόχρονα να αγωνίζομαι.
Ελεύθερος σημαίνει να μη φοβάσαι να αισθανθείς και να ακολουθήσεις αυτά που αισθάνεσαι και με την συνετή σκέψη σου επιβεβαίωσες. Ελεύθερος σημαίνει να μην επαναπαύεσαι και να μην βολεύεσαι, να ακούς την βαθιά εσωτερική σου φωνή και να αναγνωρίζεις πότε γίνεσαι έρμαιο της απόλαυσης και της υλικής άνεσης, πράγμα που κατά βάθος σημαίνει πονηρή σκέψη.
Την σημερινή εποχή αυτό σημαίνει ελευθερία, να είσαι 100% άνθρωπος και όχι μια τυπική μηχανή συγχρονισμένη άψογα οικονομικά και όλος ο τρόπος ζωής να τριγυρίζει γύρω από το χρήμα και ας είναι η φύση των δυνάμεων που πιέζουν έτσι, εκεί άλλωστε φαίνεται η δύναμη και η αδυναμία των ανθρώπων, άλλοι επιλέγουν να αγωνιστούν και άλλοι να παραδοθούν.
Τι λέτε...

Με αγάπη,
Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark



Δεν υπάρχουν σχόλια: