Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Σκέψη (49) - ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΣΚΕΨΕΩΝ

photo:flickr
...με όλη μου την δύναμη και προσπάθεια, μακριά από κάθε παραμύθι και παρότρυνση του ίδιου μου του νου ή από τρίτο πρόσωπο, μετά από σκόπιμη ή αφελής προτροπή να κάνω το ακριβώς αντίθετο από το σωστό, εγώ πάω κόντρα, σκέφτομαι δυνατά, σοφά και βγάζω το τελικό αποτέλεσμα που θα ακολουθήσω και θα με πάει ένα βήμα μπροστά προσπερνώντας οτιδήποτε με κρατάει πίσω και στάσιμο.
Φυσικά την συγκεκριμένη στιγμή που σκέφτομαι κάτι και το εξωτερικεύω κανένας δεν μπορεί να μου πει κάτι καλύτερο εφόσον δεν το κάνει για τον ίδιο του τον εαυτό ή μπορεί ακόμα και να θεωρήσει λάθος τα σωστά που ακούει από μένα και δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία και μάλλον πρέπει ο ίδιος να αναγνωρίσω πως κάποιοι όχι μόνο δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά χρήζουν οι ίδιοι από βοήθεια και μάλιστα το λένε με πλάγιο τρόπο που πρέπει ο ίδιος να αναγνωρίσω.
Και πάλι όλα αυτά βγαίνουν μετά από μια σειρά διαδικασιών-σκέψεων που κάθε φορά που χρειάζομαι μια κρίσιμη απάντηση σε μια ανάλογα κρίσιμη ερώτηση μπορούν να μου δώσουν το επόμενο βήμα μου σε πολλά και ποικίλα θέματα κυρίως κρίσιμα για μένα.
Μετά λοιπόν από πολύ σκέψη και επεξεργασία πληροφοριών και εμπειριών το συμπέρασμα εντοπίζεται στην επικοινωνία και την ανάγκη να μοιράζομαι αισθήματα και πληροφορίες με σκοπό να βοηθηθώ και να βοηθήσω και η αμέσως επόμενη ερώτηση είναι αν αυτή είναι μια προσωπικά δική μου ανάγκη ή όπως έχω βγάλει το συμπέρασμα είναι μια ανάγκη που έχει ο καθένας μας? Και φυσικά είναι μια ανάγκη που έχει ο καθένας μας γιατί πολύ απλά κανένας δεν είναι τέλειος και όπου υστερεί ο ένας υπερτερεί ο άλλος και αυτό ακριβώς χρειάζεται να εξωτερικεύσει κάποιος.
Πολύ σημαντικό είναι να μπορέσουμε να ελέγξουμε τις σκέψεις από τις γνώσεις και τα συναισθήματα και να τα βάλουμε σε μια σειρά, έτσι έρχεται η κατανόηση και αυτό εννοώ με την απόσταξη, να μην ακολουθήσω μια γρήγορη και επιπόλαιη σκέψη που κατά μεγάλο ποσοστό θα με οδηγήσει σε λάθος, χρειάζεται υπομονή, σκέψη και να ενεργοποιηθούν οι εμπειρίες, να ενεργοποιηθεί η απόσταξη των σκέψεων και μετά από αρκετή προσπάθεια να βγει το αποτέλεσμα, σοφό και σωστό για μένα και κατ'επέκταση και για τους γύρω μου.
Σε κάθε στιγμή λοιπόν της ζωής του καθένα μας είναι σημαντική η διαδικασία της απόσταξης των σκέψεων όπως επίσης και στο θέμα του έρωτα, αν ψάχνεις κάτι τη στιγμή που έχεις αποκτήσει ή όχι κάτι σημαίνει πως το ζητάς από βαθιά μέσα σου, κάτι δεν σε ικανοποιεί και το πιθανότερο είναι να μην έχεις αποκτήσει αυτό που σου αναλογεί, που σε συμπληρώνει 100% και πρέπει να τεθείς σε τροχιά μαζί του, να το γνωρίσεις, να πας προς το μέρος του, να το κατανοήσεις εντελώς και να το κατακτήσεις, να το ελέγξεις και να το θέλεις με το μυαλό σου και να το αφήσεις αντίστοιχα και όλη αυτή η διαδικασία πάλι απόσταξη σκέψεων χρειάζεται.
Σωφροσύνη και σοφία λοιπόν, άθροισμα εμπειριών και η τελική απόσταξη των σκέψεων φέρνει απλά την απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση κρύβει ο καθένας μέσα του. Και όποιος δεν παραδέχεται πως κρύβει ερωτήσεις μέσα του, σύντομα θα καταλάβει πως δεν είναι έτσι...

Με πολύ αγάπη,
Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: