Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Σκέψη (47) - ΕΚΦΡΑΣΗ

photo:flickr
...δεν υπολόγισα και δεν πίστεψα ποτέ πόσο απαραίτητη είναι, πόσο σοβαρή κατάσταση είναι η μη έκφραση των συναισθημάτων, πολλές φορές μεγάλη παγίδα κυρίως την περίοδο που "νομίζουμε" πως ελέγχουμε την κατάσταση και φυσικά αργότερα αποκαλύπτεται η αλήθεια και η πραγματικότητα και τότε είναι που γίνονται δύσκολα τα πράγματα και όχι τη στιγμή που είναι εύκολα, πάλι απλή λογική που δεν πρέπει να παραλειφθεί.
Έκφραση συναισθημάτων και επικοινωνία, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στους ανθρώπους και από τις μεγαλύτερες αδυναμίες. Παρερμηνείες και παραβλέψεις που δεν έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα αλλά έμμεσα και μετά από αρκετό διάστημα, είναι κυρίως παγίδα του μυαλού.
Το πόσο απλώνεται αυτό στον πληθυσμό γενικότερα σημαίνει πως δεν έχει συμπεριληφθεί ως γενικότερη κουλτούρα μέσω οικογενειακής και σχολικής παιδείας η συναισθηματική ανθρώπινη υπαρξιακή κατάσταση. Με αποτέλεσμα η απουσία επικοινωνίας και η παρερμηνεία και αδυναμία της πραγματικής αντίληψης κάθε κατάστασης, φυσικά η κατάσταση μεταβάλλεται και δεν είναι συνέχεια αρνητική όμως δεν είναι και ψέμα και λειτουργεί ως πανδημία στο σύνολο των ανθρώπων.
Ίσως είναι λίγο παράξενο και παράλογο στις μέρες μας να γίνεται αυτό όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο και σημαίνει πως η ανθρωπότητα δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο και ακόμα δεν είναι. Θεωρητικά και τυπικά έχουν υπωθεί όμως στην πράξη υπάρχει ακόμα πρόβλημα, πολλές συζητήσεις για το τίποτα και όλα σχεδόν παραμένουν το ίδιο, θα μπορούσαν να μπουν σε μια αυτοματοποιημένη αυτόματη ροή, όμως υποστηρίζονται τα αντίθετα δυστυχώς, κριτής είναι το γενικό κοινό πληθυσμιακό σύνολο και το κλίμα που διαχέεται προδίδει την όλη προσπάθεια σε τι ακριβώς επίπεδο βρίσκεται. Πολλές παρερμηνείες και πολλά στερεότυπα, λάθος ρόλοι από τα κράτη και τις θρησκείες, ακόμα και οι επιστήμες αδυνατούν αν δώσουν λύσεις σε "συναισθηματικές κοινωνικές πανδημίες κακής αύρας". Ας μην το γενικεύσω περισσότερο γιατί μιλούσα για την μη προσωπική έκφραση των συναισθημάτων.
Ο κάθε άνθρωπος που δεν εκφράζεται καταρχήν δεν έχει καταλάβει τις συνέπειες που έχει εις βάρος του και πάνω του. Κάθε αρνητικό που κάνουμε στον εαυτό μας έχει επιπτώσεις και αντίθετα κάθε θετικό, φυσικά πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα για να φανούν οι επιπτώσεις, η μη έκφραση λοιπόν λειτουργεί αρνητικά στην σημερινή ειρηνική εποχή γιατί σε εποχή πολέμου μιλάμε για άλλες κοινωνικές απαιτήσεις και διεξόδους, μιλάμε για τα σημερινά δεδομένα και όχι για τα παρελθοντικά.
Η μη έκφραση είπαμε έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις και προσωπικές αλλά και κατ'επέκταση κοινωνικές, η κοινωνία των ανθρώπων είναι επικοινωνιακής φύσης, δίνουμε άυλη θετική και αρνητική ενέργεια ο ένας στον άλλον και αυτό κατά συρροή. Αν κάποιος δηλαδή έχει μέσα του αρνητική ενέργεια έλκει περισσότερη, δηλαδή άλλους με ανάλογη ενέργεια και αντίθετα. Επειδή όμως ένα ολόκληρο κλίμα μπορεί να αντιστραφεί και σίγουρα γίνονται πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού που μας κινητοποιούν συναισθηματικά θετικά και είναι καθαρά δημιουργική συναισθηματική έκφραση, πάντα όμως κάτι λείπει και η καταστροφική πανδημία επιστρέφει στις καρδιές θετικών και δημιουργικών λαών. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αλλάξει την επικοινωνία του κόσμου και δυστυχώς προσφέρουν λάθος πρότυπα αντί να γίνουν επιστήμη προς το θετικό συμφέρον του ανθρώπου και έχουν γίνει καπιταλιστική επιστήμη εισροής οικονομικών κερδών και διαιώνιση συναισθηματικών προβλημάτων και πανδημιών.
Το παιχνίδι λοιπόν παίζεται στην επικοινωνία και στην θετική ή αρνητική ενέργεια που έχει ο καθένας μέσα μας και μεταδίδει προς τα έξω αλλά και εισπράττει από τα μμε. Εάν όμως συνεχιστεί ο καθένας μας να πηγαίνει σαν "πρόβατο στη σφαγή" και αφήνεται στην αρνητική ενέργεια που εσκεμμένα του μεταδίδεται τότε πολλοί και κυρίως αδύναμοι στο μυαλό (αμόρφωτοι και ακαλλιέργητοι) θα παρασυρθούν και θα κάνουν μια απλή αρνητική σκέψη, παγκόσμια αρνητική συναισθηματική πανδημία.
Το αντίθετο τώρα έργο παράγουν όλοι οι δυνατοί, με δυνατό και μορφωμένο μυαλό που εκφράζονται και σε αυτούς ακριβώς απευθύνομαι να μην σταματήσουν ποτέ και για κανένα λόγο να εκφράζονται και να μεταδίδουν θετική πανδημία γιατί αυτοί αποτελούν την αλυσίδα διάσωσης και θετικής εξέλιξης και όχι αυτοί που κάνουν το αντίθετο.
Να λοιπόν γιατί να μην σταματάτε να εκφράζεστε θετικά και όσοι έχετε αρνητικότητα μέσα σας δυστυχώς όχι μόνο δεν έχετε δεχτεί την κατάλληλη παιδεία σε μικρή ηλικία αλλά δεν υπάρχουν και οργανωμένα σχέδια σε προχωρημένο κοινωνικό στάδιο και επίπεδο, δηλαδή στην καθημερινή ζωή με αποτέλεσμα αντί να μειώνεται η πιο βαριά και μη εγκληματικότητα σε ένα μικρό και ελεγχόμενο ποσοστό αντίθετα να αυξάνεται ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα και αυτή η αρνητική ενέργεια να μας αφορά και να μας αγγίζει όλους έως στις πιο σίγουρες και ειρηνικές χώρες και περιοχές.
Δεν ξέρω αν το βλέπετε στον λόγο μου αλλά νομίζω πως φαίνεται πως όλα συνδέονται μεταξύ τους και αυτό που απλά λέω είναι πως είτε θετική είτε αρνητική η ενέργεια μεταδίδεται και πως αν είναι θετική θέλει έκφραση και αντίθετα αν είναι αρνητική δεν υπάρχει ακόμα το κατάλληλο κοινωνικό σχέδιο που θα αποδώσει στο κακό και την ενέργεια του το ύψος που του αναλογεί, δηλαδή πολύ ελάχιστο και όχι αυτό που υπάρχει στις μέρες μας. Και αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιούνται καθαρά κερδοσκοπικά ως μονάδες εμείς έπρεπε να μπορούμε να επικοινωνούμε θετικά ώστε να καταφέρουμε να μεταφέρουμε τα ανάλογα μηνύματα ώστε τα μμε να αναβαθμιστούν στο επίπεδο που ποτέ δεν έχουν φτάσει.
Εκφράσου λοιπόν και προσπάθησε να εκφράσεις το καλύτερο...καμιά φορά μπορεί να μην το πετυχαίνεις όμως όταν έχεις την θετικότητα ως σκοπό ακόμα και αν κάνεις λάθος θα ληφθεί θετικά, απλά πράγματα όμως το ανάλυσα και αυτό μέσω της ταπεινής μου γνώμης. Ειδικά αυτό το κεφάλαιο είναι σημαντικό στην κοινωνία μας...

Με πολύ αγάπη,
Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: