Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Σκέψη (16) - ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ/ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ/ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

photo:flickr
...η απογοήτευση, η στεναχώρια και η αρνητικότητα είναι βασικοί λόγοι έλξης αρνητικών καταστάσεων.
Ο τρόπος σκέψης, το μυαλό, δίνει το έναυσμα για οτιδήποτε περνάμε μη του φυσιολογικού. Όλα έχουν λόγο ύπαρξης αλλά και συγκεκριμένα όρια, το μυαλό τα μεγεθύνει, επιμηκύνει ή συρρικνώνει και δημιουργεί ανάλογα "λάθος" και άσχημα συναισθήματα, απογοήτευση, στεναχώρια, αρνητικότητα.
Τελικά η ερώτηση είναι, λείπει αυτό που δεν έχουμε? Ή μήπως και να το έχουμε δεν του δίνουμε την ανάλογη προσοχή άρα το συναισθηματικό κενό είναι δεδομένο και χρειάζεται προσπάθεια κατανόησης.
Καθώς αναλύω τις σκέψεις μου ανακαλύπτω την ομοιότητα και κοινά σημεία σε έννοιες όπως "συναισθηματικό κενό", "μοναξιά", ακόμα και με την αρνητικότητα, την απογοήτευση και την στεναχώρια. Εδώ έρχονται να παίξουν σημαντικότατο ρόλο οι συνωνυμίες, οι λεκτικές συνωνυμίες, διαφορετικές λέξεις, ίδιο νόημα, σκέψη (1) - η γλώσσα.
Μια ερώτηση που θυμήθηκα να κάνω στον ίδιο μου τον εαυτό "τι γίνεται όταν βρίσκεσαι στη μέση του στόχου και χάνεις το έδαφος από τα πόδια σου?". Ε τι να γίνει? Μάλλον εύκολη απάντηση, έχεις θέσει ένα στόχο, δυσκολεύεσαι αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχεις φέρει εις πέρας άρα θα επιμείνεις μέχρι τέλους όσο και να δυσκολεύεσαι, όσο και να θυμώνεις που δεν "τα ελέγχεις όλα" αλλά μάλλον έχεις την δυνατότητα να καταφέρνεις πράγματα πάνω από τις δυνατότητες σου και που δεν έχεις ξανά κάνει ποτέ, για αυτό και η δυσκολία. Υπομονή και καλή συνέχεια, ένα ποτήρι γάλα και αλλαγή σκέψεων, περισσότερες συμβουλές μάλλον θα είναι περιττές!

Με αγάπη,
Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: