Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Σκέψη (21) - ΧΡΗΜΑΤΑ/ΕΙΣΟΔΗΜΑ

photo:flickr
...χαχαχαχααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαααααααααααααααααααααααχαχαχαχα! Νευρικό γέλιο! Όλα δεν βασίζονται εδώ? Στο χρήμα? Η εξουσία, η δύναμη, η επιβίωση, η δημοκρατία κτλ κτλ, τα πάντα χωρίς καμία υπερβολή? Το χρήμα και η αξία που του προσδίδουμε? Μήπως η ισορροπία είναι πολύ λεπτή και έχει ξεπεραστεί? Μάλλον!
Ακόμα και αυτό το Blog που μου προσφέρεται αφιλοκερδώς πάλι στη φιλοσοφία της μεγιστοποίησης του κέρδους αποσκοπεί, με ένα μακρόπνοο καπιταλιστικό σχέδιο μάρκετινγκ. Δηλαδή η εταιρία Blogger.com δίνει την δυνατότητα αυτή για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνίας και εκμετάλλευσης χώρου στο διαδίκτυο εξοικονομώντας περισσότερους "πιθανούς πελάτες" σε "θυγατρικά" προϊόντα και υποπροϊόντα του ίδιου επιχειρηματικού ομίλου, δέντρου. Με απλά λόγια ρίχνουν ένα καροτάκι και ψαρεύουν σίγουρα το πελατάκι! Φυσικά δίνουν κάποια δωρεάν δυνατότητα και αυτό δεν μπορώ να το παραβλέψω, όπως φυσικά δεν μπορώ και να παραβλέψω τον απώτερο σκοπό, που συνήθως είναι άκρως καπιταλιστικός σε μηδενικά!
Σε αυτό όμως κυρίως που θέλω να εστιάσω είναι πως οι εξουσιαστικές δυνάμεις, τα κράτη βασίζονται σε καπιταλιστικά συστήματα, την λεγόμενη "οικονομική ανάπτυξη" χάνοντας έτσι κάθε ηθική και πνευματική ανθρώπινη αξία, επίκαιρα και καυστικά αυτά τα θέματα και θα παραμείνουν. Πως και ποιος λοιπόν θα μπορούσε να κρατήσει την ισορροπία? Τουλάχιστον κάποιοι το κάνουν για τον εαυτό τους αλλά σε συλλογικό επίπεδο είναι τα κέρδη αρκετά δελεαστικά και η "καραμέλα" δημιουργία θέσεις εργασιών χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους "συσσωρευτές άνευ λόγου" του κέρδους. Μήπως δεν έχει αποδειχτεί πως τα χρήματα φέρνουν δυστυχία? Όλα έχουν αποδειχτεί...

Με αγάπη,
Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: