Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Σκέψη (17) - ΣΥΝΩΝΥΜΙΕΣ/ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ

photo:flickr
...όσο γράφω και αναλύω τις σκέψεις μου, συνήθιζα να επισημάνω πόσο σημαντικοί είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες ξεχωριστά, έτσι και οι συνωνυμίες και οι συνειρμοί είναι σημεία κλειδιά στην ψυχολογία, το συμπέρασμα όμως όσο προχωράω στις σκέψεις είναι πως όλα είναι εξίσου σημαντικά και έχουν εξίσου εξέχοντα και ξεχωριστό ρόλο, τόσο που ανακαλύπτω πόσο λάθος ήμουν αρκετές φορές που δεν έδινα σημασία, είναι όλα υπαρκτά, μπροστά μας και πολύ σημαντικά.
Και κατ'επέκταση η ψυχή μας έχει σχέση με τα πάντα γύρω μας, με τα μαθηματικά και τη χημεία, γενικά τη φύση. Εδώ επιβεβαιώνεται πάλι η πολυπλοκότητα της απλότητας και πόσο κοντά και αλληλένδετα είναι όλα μεταξύ τους.
Έτσι όπως υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις με το ίδιο αποτέλεσμα σε ένα μαθηματικό παράδειγμα "100=50χ2 ή 25χ4 ή 20χ5 κτλ", αν συμπεριλάβουμε όλες τις υποδιαιρέσεις θα φτάσουμε σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ λύσεις που φέρνουν ως αποτέλεσμα το 100. Με αυτό θέλω να πω, πως ανάλογα το ίδιο ισχύει για ένα πρόβλημα "ψυχικής φύσης", μικρό ή μεγάλο, το να είναι κάποιος απόλυτος δηλαδή λογικά καταρρίπτεται από τη φύση, οπότε τάσεις στο να είναι κάποιος απόλυτος οδηγούν σε πλάνες που εξελίσσονται βήμα βήμα κάθε φορά και σε πιο "αρνητικό" επίπεδο με επίπτωση φυσικά στην υγεία.

Με αγάπη,
Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: