Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Σκέψη (20) - ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

photo:flickr
...βάλε μελαγχολία, προσέθεσε μελαγχολία χωρίς να την εξετάσεις, χωρίς να την δεις φιλικά, να την βάλεις κάτω να δεις τι είναι, στο τέλος λες αρρώστησα και από πάνω!
Όταν έμαθα από πόσα πολλά πράγματα μπορεί να προκληθεί μελαγχολία ένιωσα έκπληξη, διότι δεν είχα γνώση πρώτον και δεύτερον κατανόησα πως συσσωρεύεται με τον καιρό και φυσικά "ξεσπάει" όταν δεν εκτονωθεί, εξωτερικευθεί, συζητηθεί.
Βιολογικά υπάρχουν εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει, εγώ θα το δω ως αίσθηση.
Έτσι θεωρώ πως η έλλειψη αυτογνωσίας γιγαντώνει την αίσθηση της μελαγχολίας και μειώνει φυσικά τον έλεγχο αυτού του συναισθήματος, άρα όσο περισσότερο μελετάμε και γνωρίζουμε τον εαυτό μας τόσο πιο γνώριμος θα μας γίνει και τόσο θα ελέγχουμε όλα αυτά που μας απασχολούν και μας φέρνουν σε πραγματικά δύσκολη θέση. Και αν το καταφέρουμε αυτό, ας μην είμαστε εγωιστές, θα πρέπει να το μεταδώσουμε και στους άλλους, τι αυτογνωσία είναι αυτή που δεν ξυπνάει έντονα την επιθυμία και πράξη μετάδοσης της γνώσης αυτής? Εάν δεν υπάρξει δίψα για μετάδοση της γνώσης ε και εδώ θα έρθει η μελαγχολία για αυτόν ακριβώς τον εγωιστικό λόγο!
Δείτε τι λέει η wikipedia για την μελαγχολία εδώ.



Με αγάπη,
Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: