Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΝΑΕΙ, Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

photo:google/images

Η σοφία των αετών...

"Τα πράγματα δεν αλλάζουν...εμείς αλλάζουμε". - Henry David Thoreau

Σε όλη την ανθρωπότητα και σε πολλούς πολιτισμούς ο αετός είναι το σύμβολο της δύναμης, της τέλειας όρασης και της αντοχής.

"Τίποτα δεν είναι μόνιμο εκτός της αλλαγής". - Ηράκλειτος

Οι αετοί από παλιά έχουν συνδεθεί με τις υψηλές αναζητήσεις. Οι αετοί είναι άρχοντες των ουρανών.
Το γιατρικό των αετών είναι η δύναμη του υψηλού πνεύματος. Είναι το πνεύμα της επιμονής, της γενναιότητας και της πνευματικής αναγέννησης. Ο αετός μας διδάσκει πως έχουμε την ικανότητα να πετάξουμε σε μεγάλα ύψη, αφού όμως πρώτα βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε.

Υπάρχει ένας παλιός λαϊκός μύθος για τον Φαλακρό Αετό που "ανασταίνεται" στη μεγάλη διάρκεια της ζωής του (ζει 70 χρόνια!).
Η ιστορία λέει πως όταν φτάσει στη μέση ηλικία ο Αετός έχει δύο επιλογές: Είτε να αποδεχτεί έναν βέβαιο θάνατο ή να αντιμετωπίσει την επίπονη διαδικασία της αναγέννησης.
Τα νύχια του έχουν μακρύνει τόσο πολύ που του είναι δύσκολο να αρπάξει τη λεία του. Το μακρύ του ράμφος έχει γίνει κυρτό κιαι δυσκολεύεται να φάει. Υποφέρει απ'το βάρος που έχουν τα παλιά φτερά του...Το πέταγμα του που κάποτε ήταν γεμάτο χάρη και ομορφιά, τώρα έχει γίνει άχαρο και αδέξιο.
Αν ο Αετός αποφασίσει να ζήσει...πρέπει να βρει τη δύναμη να πετάξει ως τη κορυφή ενός βουνού για να χτίσει μια φωλιά, θα είναι το καταφύγιο του για τις δοκιμασίες που θα έρθουν.
Η επόμενη πρόκληση του αετού είναι να σπάσει σ'ένα βράχο το ράμφος του, για να μπορέσει να μεγαλώσει στη θέση του ένα καινούριο. Μόλις το ράμφος του ξαναμεγαλώσει, η επόμενη δουλειά του αετού είναι η αγωνιώδης διαδικασία να σκίσει τα παλιά του νύχια που τον δυσκολεύουν να κυνηγήσει.
Τέλος, ο αετός πρέπει να μαδήσει τα παλιά, λιγδιασμένα φτερά του, που εμπόδιζαν το πέταγμα του.
Αυτό που ακολουθεί είναι μια περίοδος αδράνειας και γαλήνης, καθώς ο αετός μεταμορφώνεται.

"Το σύμπαν είναι αλλαγή. Η ζωή μας είναι αυτή που δημιουργούν οι σκέψεις μας." - Marcus Aurelius Antoninus

Μετά απ'αυτή τη περίοδο ανανέωσης και αναγέννησης, ο αετός θα πετάξει ακόμα μία φορά...μπορεί να ανέβει ψηλά ακόμα μία φορά. Έτοιμος να ζήσει και να αντιμετωπίσει το δεύτερο μέρος της ύπαρξης του.
Οι ιστορίες για τους αετούς μοιάζουν πολύ με τις ιστορίες για τους ανθρώπους. Και οι δυό έχουν να πάρουν σκληρές αποφάσεις στη διάρκεια της ζωής τους.
Πολλές φορές στη ζωή μας πρέπει κι εμείς να αντιμετωπίσουμε σκληρές αποφάσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν αναγκαστικά στη διαδικασία της αναγέννησης. Το να αποδεχτούμε τις προκλήσεις και τις αλλαγές, ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Η μετάβαση από τη μία κατάσταση στην άλλη σπάνια γίνεται χωρίς κόπο, κάποιες φορές είναι πολύ επώδυνη.
Αλλά χωρίς αυτήν την αλλαγή,
δεν θα μπορούσαμε να αναπτυχθούμε και να γίνουμε αυτό που είμαστε γραφτό.
"Η ελευθερία είναι μια κατάσταση του μυαλού μας που έχει κατακτηθεί."

"Ήρθε η στιγμή που το ρίσκο που έπαιρνε για να παραμένει κλειστό μέσα στο μπουμπούκι ήταν πολύ πιο επώδυνο, από το ρίσκο που έπρεπε να πάρει για να'νθήσει." - Anais Nin

Με πολύ αγάπη,
ensticto ή Πολύπλοκα Απλός
Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: