Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ...ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ

photo:flickr
πηγή:medlook.net
Από πού ήρθαμε; Πώς φτάσαμε στη Γη; Αυτές και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις απασχόλησαν για πολλούς αιώνες διάφορους επιστήμονες, θεολόγους όπως και τον κάθε απλό άνθρωπο.

Ακούσαμε πολλές και διάφορες θεωρίες, σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιες από αυτές, να όμως μια νέα που σίγουρα δεν την ξανακούσατε:

Σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων η ζωή στη Γη μπορεί και να προέρχεται από τους... μετεωρίτες!

Πολύ καλά διαβάσατε και όχι, δεν πρόκειται για αστείο!

Οι επιστήμονες σε μελέτες τους στον μετεωρίτη "Murchison", ο οποίος έπεσε πριν από 35 χρόνια στην Αυστραλία, διαπίστωσαν την ύπαρξη αμινοξέων σ' αυτόν.

Τα αμινοξέα είναι οι ουσίες που αποτελούν τις πρωτεϊνες. Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, κάθε χρόνο χιλιάδες τόνοι διαφόρων υλών πέφτουν στην Γη από το Σύμπαν κι έτσι τα αμινοξέα που περιέχουν θα μπορούσαν στα τόσα χιλιάδες χρόνια πριν να είχαν εξελιχτεί σε πρωτεϊνες και DNA με την βοήθεια του νερού και άλλων συνθηκών.

Το DNA είναι είναι ο φορέας όλων των πληροφοριών για την κατασκευή, την μορφή και τη λειτουργία των οργανισμών, είναι διαφορετικός στον καθένα μας και βρίσκεται σε κάθε ένα από τα κύτταρα μας. Εάν πράγματι τα αμινοξέα των μετεωριτών σιγά σιγά εξελίχτηκαν σε DNA, μπορεί από αυτό να προήλθε τελικά ο άνθρωπος!

Κάτι άλλο που ίσως ενισχύει την υποψία αυτή είναι το γεγονός ότι αμερικάνοι εξερευνητές ανακάλυψαν στο Σύμπαν μικρά μόρια, απαραίτητα για τη δημιουργία της ζωής.

Προερχόμαστε λοιπόν από μετεωρίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: